Han Noten voorgedragen als burgemeester van Dalfsen

DalfsenDALFSEN – De gemeenteraad heeft op maandag (22 november) besloten de heer H.C.P. (Han) Noten (PvdA) uit Dalfsen voor te dragen als burgemeester van Dalfsen. Hij is daarmee de beoogd opvolger van burgemeester W.P.M. Urlings die sinds 16 februari 2010 het ambt van burgemeester van Dalfsen als waarnemer (sinds het vertrek van burgemeester L.V. Elfers naar Steenwijkerland) vervult.

De heer Noten is geboren en getogen in Limburg, maar sinds twaalf jaar woonachtig in Dalfsen. Hij werd op 20 februari 1958 geboren in Swalmen. Zijn middelbare school opleiding volgde hij aan het Bisschoppelijk College te Roermond. Hij studeerde vervolgens Arbeid en Organisatiepsychologie te Nijmegen.

Na zijn opleiding werkte hij bij de vakbeweging (Industriebond FNV en Dienstenbond FNV). Van 1995 tot 2000 werkte de heer Noten als manager Pensioenen bij Centraal Beheer en sinds 1996 was hij adjunctdirecteur bij Achmea Inkomensverzekeringen. Vervolgens was de heer Noten lid van de hoofddirectie van Start. Daarna was hij van 2001 tot 2004 lid van de directie van NS Reizigers.

Sinds 2003 is de heer Noten lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal, en sinds oktober van dat jaar voorzitter van de fractie. Begin oktober heeft de heer Noten laten weten zich niet meer verkiesbaar te stellen als lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen. Hij wil wel als kandidaat-lid op de lijst; hij ambieert het lidmaatschap van de Eerste Kamer naast het ambt van burgemeester van Dalfsen.

Sinds 2005 is hij voorzitter van Actiz, de branchevereniging voor thuiszorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen. Naast zijn huidige functies vervult de heer Noten een aantal nevenfuncties. Zo is hij, onder andere, voorzitter van het bestuur van het openbaar Onderwijs Zwolle en regio, lid van het comité van aanbeveling van de stichting Vechtgenoten te Ommen en lid van het comité van aanbeveling van Vrouwenopvang Overijssel.

De heer Noten is lid van de Partij van de Arbeid, is getrouwd, heeft drie zonen, en woont met zijn gezin in Dalfsen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *