Nomineren voor Cultuurprijs Raalte 2010 weer mogelijk

RaalteRAALTE – Personen, verenigingen en stichtingen op het gebied van kunst en cultuur uit de gemeente Raalte kunnen vanaf heden worden voorgedragen voor de Cultuurprijs Raalte 2010. Deze prijs wordt op donderdag 13 januari 2011 uitgereikt tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé in het Hoftheater.

De Cultuurprijs werd in 2009 in leven geroepen door de Culturele Raad Raalte. Tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé op 21 januari 2010 werd de eerste Cultuurprijs Raalte uitgereikt aan Benito Hulshof en Monique Engel. De aanmoedigingsprijs ging naar Lars Henning. Tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé op 13 januari 2011 zal worden bekendgemaakt welke plannen Benito, Monique en Lars hebben met het destijds gewonnen geldbedrag.

Met de Cultuurprijs Raalte wordt waardering uitgedrukt voor bijzondere inspanningen op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Raalte. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1000,- en een bijzondere speld.

De prijs is bestemd voor een kunstbeoefenaar of een groep van kunstbeoefenaars uit de gemeente Raalte, die in artistieke zin een opmerkelijke en kwalitatieve hoge prestatie heeft geleverd. Ook een ingezetene of organisatie uit de gemeente Raalte die zich aanhoudelijk en onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruimste zin in de gemeente Raalte kan de prijs winnen.

Bij de beoordeling door een vakjury wordt bekeken of de prestaties op het gebied van kunst en cultuur aansprekend en vernieuwend zijn en een bijdrage hebben geleverd aan het kunst en cultuur beleven in de gemeente Raalte. De jury zal beslissen wie van de nominaties de cultuurprijs in ontvangst mag nemen.

Stuur uw nominatie met motivatie onder vermelding van Cultuurprijs Raalte 2010 voor 19 december 2010 naar info@cultureleraadraalte.nl of CRR, Postbus 314, 8100 AH Raalte. Kunstbeoefenaars kunnen zichzelf niet aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.cultureleraadraalte.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *