Meest haalbare opties De Trefkoele Dalfsen onderzocht

DalfsenDALFSEN – De toekomst van Ontmoetingscentrum De Trefkoele in Dalfsen is al lange tijd onderwerp van gesprek. De ideeënrichtingen zijn sinds 2004 divers geweest. De gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders in juni 2010 de opdracht gegeven een notitie op te stellen met uitwerkingsvarianten waaruit de raad kan kiezen.

Dit zijn drie basisscenario’s geworden. De gemeenteraad maakt in januari 2011 een keuze.

De gemeenteraad gaat over drie basismodellen (scenario’s) in debat:
1. renovatie van de huidige Trefkoele;
2. renovatie van de huidige Trefkoele met aanbouw van de openbare bibliotheek en uitbreiding met nieuwbouw;
3. een model, waarbij alleen hal 2 van De Trefkoele blijft staan en de rest nieuwbouw wordt. De openbare bibliotheek wordt bij deze variant ook aangebouwd.

Het college vindt dat De Trefkoele op een centrale en strategische plaats in onze gemeente ligt, dichtbij de scholen. De gemeenteraad wordt voorgesteld om scenario 2 te kiezen. Dit betekent, dat de bibliotheek aan De Trefkoele wordt aangebouwd en er sprake is van een stuk nieuwbouw. Dit scenario houdt ook in, dat de activiteiten die nu in het Beatrixgebouw plaatsvinden mogelijk naar De Trefkoele worden overgebracht. Het gaat bijvoorbeeld om de activiteiten van Landstede Welzijn en de Historische Kring. Ook een jeugdsoos is in De Trefkoele voorzien.

In de nieuwe opzet wordt De Trefkoele een nog belangrijkere ontmoetingsplaats, komt er meer loop in het gebouw en worden de m2 beter benut. Voor de uitvoering van dit scenario wordt een investering geraamd van circa 8 miljoen euro inclusief BTW.

De raadscommissie vergadert op maandag 10 januari 2011 over het voorstel. Wanneer de gemeenteraad een scenario heeft gekozen wordt met het haalbaarheidsonderzoek fase 1 gestart. Dit is dezelfde aanpak als voor de overige Grote projecten binnen de gemeente Dalfsen geldt.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *