Herinrichtingsplan groen Koekoeksweg en Eikelhofweg

BoskampBOSKAMP – Op woensdagavond 1 december organiseert de gemeente Olst-Wijhe een inloopavond bij Café-Restaurant IJsseldijk op Boskamp over het groenherinrichtingsplan Koekoeksweg/Eikelhofweg.

Aanleiding
In 2006 heeft de gemeenteraad het Groenbeleidsplan vastgesteld. Hierin staat precies omschreven welke wegen een hoofdgroenstructuur vormen in Olst-Wijhe. De Koekoeksweg en de Eikelhofweg maken deel uit van deze hoofdgroenstructuur. Met dit herinrichtingsplan wil de gemeente Olst-Wijhe de hoofdgroenstructuur versterken.

Herinrichtingsplan groen Koekoeksweg en Eikelhofweg
Het plan gaat over de Koekoeksweg en de Eikelhofweg (tot huisnummer 2) en gaat in grote lijnen over de volgende punten:

– het om en om verwijderen van jonge eiken langs de Koekoeksweg (bomenrij tussen de hoofdrijbaan en het naastliggende fietspad, vanaf de komgrens Olst tot aan de Diepenveenseweg); de bomen die blijven staan krijgen daardoor ruimte om door te groeien;

– de vitaliteit van de Amerikaanse eiken langs de Koekoeksweg (vanaf de Diepenveenseweg tot de Dahliastraat) vermindert de laatste jaren aanzienlijk. Een aantal bomen is op dit moment zo slecht dat deze een gevaar voor de omgeving opleveren. De gemeente wil deze eiken in één keer vervangen voor lindebomen;

– aanplant van enkele lindebomen langs de Eikelhofweg (t.h.v. de percelen van de Wethouder H.J.J. Vlaskamplaan 2-10);

Tijdens de inloopavond kunt u de plannen bekijken en uw reacties hierop geven. Verder liggen de plannen ter inzage bij het klantcontactcentrum van de gemeente in het Holstohus en kunt u tot woensdag 15 december a.s. uw eventuele wensen of bezwaren schriftelijk bij de gemeente kenbaar maken. Iedereen is van harte welkom op woensdag 1 december van 19.30 tot 20.30 uur.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *