Meubelstoffeerder maakt lantaarnpaal-stootkussen in Heino - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Meubelstoffeerder maakt lantaarnpaal-stootkussen in Heino

HEINO – De eigenaar van Neplenbroek Meubelstoffering in Heino, Nico Neplenbroek, zat in zijn maag met een situatie voor zijn pand. Bij de inrichting van het bedrijventerrein heeft de gemeente een lantaarnpaal geplaatst op een locatie bij parkeerplaatsen.

Bij het wegrijden hebben daar al enkele klanten met de auto tegenaan gezeten. “Daar hou je geen fijn gevoel aan over. Soms kopen mensen een paar meter stof en dan gaan ze naar huis met een paar honderd euro schade”, aldus Neplenbroek, die belde met het gemeentehuis, maar daar wilde men de lantaarnpaal niet verplaatsen. “Dat had te maken met het Politiekeurmerk en het was verzekeringstechnisch nogal moeilijk”.

Hierdoor moest hij zelf aan de slag. De Heinoër bedacht de ‘lantaarnpaalairbag’, een soort stootkussen dat om de lantaarnpaal wordt gewikkeld en er voor zorgt dat de auto bij botsing niet beschadigd raakt. “De vulling is gemaakt van polyether, een duurzaam en sterk materiaal, dat ook in stoelen en banken wordt gebruikt. Als je dan tegen een lantaarnpaal botst, gebeurt er niets met je auto”.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *