Winter met Concert Die Winterreise in Podium Heino

Winter met Concert Die Winterreise in Podium Heino

HEINO – René Slot en Robert Weirauch brengen op zondag 9 januari 2011 Podium Heino in winterse sferen met ‘Concert Die Winterreise’. Een concert met liederen uit de bekende Winterreise van componist Franz Schubert (Wenen 1797-1828).

Niemand heeft de winter ooit beter begrepen dan de Oostenrijkse componist Franz Schubert. Zijn beroemde Winterreise bestaat uit 24 liederen, waarbij hij de gedichten van Wilhelm Müller (1794-1827) op muziek zette. Tenor René Slot en pianist Robert Weirauch brengen deze Winterreise tot leven.

Het verhaal lijkt heel simpel: een jongeman wordt afgewezen en gaat daarop op reis, waarin de gedichten zijn reis beschrijven. In het laatste gedicht ontmoet de jongeman Der Leierman, de speelman met de lier. Hij is een verpersoonlijking van de dood.

De vraag is of deze gedichten wel zo simpel zijn als ze lijken. Wilhelm Müller was bekend om zijn sociaal-kritische gedichten en een meester in het uiten van indirecte kritiek. In de liederencyclus klinkt dan ook zijn politiek-maatschappelijke kritiek door.

Franz Schubert kreeg vooral naam door zijn liederen, waarbij hij bestaande gedichten op muziek zette. Winterreise componeerde Schubert in 1827, vrij kort voor zijn dood. Hij overleed in 1828 op 31-jarige leeftijd.

Concert Die Winterreise is op zondag 9 januari te zien in Podium Heino om 11.30 uur. Kaarten kosten € 11,00.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze en andere voorstellingen van Podium Heino, worden verkocht op de volgende verkooppunten:
– De Smulbaai Canadastraat 16 te Heino
– Podium Heino (info@podiumheino.nl)
– Wereldwinkel Canadastraat 44 te Heino

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten, ontwikkelingen en voorstellingen van Podium Heino? Op www.podiumheino.nl kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Op deze website vindt u tevens informatie over alle voorstellingen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *