Cultureel Nieuwjaarscafé in Hoftheater Raalte - Foto: PR
Foto: PR

Cultureel Nieuwjaarscafé in Hoftheater Raalte

RAALTE – Donderdag 13 januari 2011 organiseert de Culturele Raad Raalte voor de tweede keer het Cultureel Nieuwjaarscafé in het Hoftheater. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de huidige ontwikkelingen op cultureel gebied en wordt de Cultuurprijs Raalte 2010 uitgereikt.

Culturele ontwikkelingen
Afgelopen jaar is er in Raalte het één en ander veranderd op het gebied van cultuur. Er waren verschillende ontwikkelingen, zoals de komst van een combinatiefunctionaris cultuur en de ontwikkeling van een cultureel adviespunt. Ook zijn er diverse bezuinigingen aangekondigd voor de culturele sector. Tijd om eens duidelijk uit te leggen wat de consequenties zijn en wat de verdere plannen zijn.

Tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé van de Culturele Raad geven Gerrit Wolters (voorzitter Culturele Raad) en Jos van den Born (directeur Hoftheater) hun visie en vertellen hoe het er op dit moment voor staat. De nieuwe ontwikkelingen worden toegelicht en ook komt duidelijk naar voren dat we met z’n allen kunnen ‘Bouwen aan Cultuur’.

Eén van de nieuwe ontwikkelingen is een speciale cultuurwebsite voor de gemeente Raalte. Deze website wordt tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé geopend en biedt veel mogelijkheden vo or verenigingen, podia en organisatoren van culturele activiteiten.

Cultuurprijs
Tevens wordt op deze avond de Cultuurprijs Raalte 2010 uitgereikt. Deze prijs bestaat uit een bijzondere speld en een geldbedrag van € 1000,- beschikbaar gesteld door Stichting Roelofs-Dijkslag. Onlangs is er een oproep geplaatst voor het inzenden van nominaties voor de Cultuurprijs en hier is veel respons op gekomen. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke nominaties in aanmerking komen voor de Cultuurprijs 2010 en de Aanmoedigingsprijs. Tijdens het nieuwjaarscafé worden bovendien de projecten gepresenteerd die voortkomen uit de Cultuurprijs en Aanmoedigingsprijs 2009, gewonnen door Monique & Benito Hulshof en Lars Henning.

Kunst & cultuur
Naast dit alles kan het publiek zelf meedoen en genieten van kunst en cultuur. Diverse jonge muzikanten laten hun talent horen en bouwen op deze manier mee aan cultuur. Al met al bestaat het Cultureel Nieuwjaarscafé uit een inhoudelijk interessante avond, welke wordt afgesloten met een gezellige borrel.

De Culturele Raad Raalte nodigt alle belangstellenden van harte uit om op donderdagavond 13 januari 2010 aanwezig te zijn bij het Cultureel Nieuwjaarscafé in het Hoftheater, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland. Het programma start om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur zijn de deuren van het Hoftheater geopend. Voor meer informatie kijk op www.cultureleraadraalte.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *