Inbrekers vast na 26 inbraken op campings in Salland

Inbrekers vast na 26 inbraken op campings in Salland

DALFSEN/OLST/RAALTE- Onlangs rondde de politie in Raalte een onderzoek naar twee inbrekers af, die op meerdere campings in Overijssel hun slag sloegen. Op 23 november 2010 werd het tweetal op heterdaad betrapt bij een camping in Raalte.

Een alerte buurtbewoner zag de 31-jarige man uit Westerhaar en 41-jarige man uit Rijssen bezig en vertrouwde het niet. Hij reageerde onmiddellijk door zijn vrachtwagen voor de uitrit van de camping te zetten, zodat de dieven er niet vandoor konden gaan, en alarmeerde de politie. De buurtbewoner werd door de politie bedankt voor zijn kordate optreden met een bloemetje.

Kort voor de aanhouding bleken de twee verdachten ingebroken te hebben bij tien woningen/chalets op de Raalter camping. Verder had het tweetal een aanhangwagen op de camping weggenomen, waarmee ze de buit wilden vervoeren. De politie startte een onderzoek waaruit bleek dat beide verdachten in totaal nog drie andere campings in Olst, Raalte en Dalfsen bezocht hadden. Hier pleegden zij zestien inbraken. Bij doorzoekingen werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen en in beslag genomen. Deze goederen bleken afkomstig te zijn van inbraken op de diverse campings. Beide verdachten zitten op dit moment nog vast.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *