The Veldman Brothers openingsact Ribs&Blues 2011 - Foto: PR
Foto: PR

The Veldman Brothers openingsact Ribs&Blues 2011

RAALTE – De opener van Ribs & Blues 2011 is bekend; met een flinke overmacht hebben The Veldman Brothers de door Bluesforum.nl en TheBluesman.nl georganiseerde poll gewonnen. Op zondagmiddag 12 juni 2011, eerste pinksterdag, zullen Bennie, Gerrit, Marco en Gerrit vanaf kwart over 1 ’s middags laten zien en horen dat zij tot de allerbeste bluesbands van Nederland horen.

De vele stemmers in de pol van Bluesforum.nl/The Bluesman.nl twijfelden vanaf het openstellen van de digitale stembus enkele maanden geleden geen sekonde; met uiteindelijk ruim 19% van de stemmen eindigden The Veldman Brothers onbetwist bovenaan.

Onder andere de Twelve Bar Blues Band (8,8%), Bas Paardekooper (6,3%), Mariëlla Tirotto & the Blues Federation ( 6,3%), The Juke Joints (5,9%), Mr Boogie Woogie & the Firesweep Bluesband (5,5%) en MOCT (5,5%) moesten hun meerdere erkennen in de Zwolse band. Die overigens voor de tweede keer op Ribs & Blues staan want ook in 2005 werd het korte ritje Zwolle-Raalte gemaakt.

Sinds die tijd is er het nodige gebeurd. Op 15 januari werd tijdens een speciaal concert met onder meer gastmuzikant Ruben Hoeke in Hedon in Zwolle de tweede studio-CD ‘Spreadin’ Around’ gepresenteerd. Dit door Bert ‘The Bluesman’ Reinders gepresenteerde concert was meteen het slot van de speciale tour die afgelopen maanden werd gemaakt in het kader van een bijzonder eerbetoon aan supergitarist Jimi Hendrix die in september 1970 overleed.

The Veldman Brothers hebben inmiddels bijna alle gerenommeerde bluesclubs in Nederland al eens op z’n kop gezet. De tomeloze energie die tijdens optredens van het podium afspat is het beste bewijs van het plezier en synergie in de formatie. Vanuit blues en rhythm & blues worden er uitstapjes gemaakt naar rock, soul en funk. Grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook niet zomaar in één hokje duwen. Uitgangspunt is ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt”.

‘Home’, het debuutalbum van The Veldman Brothers werd door onafhankelijke kenners op radio en internet aangewezen als het beste bluesalbum van 2007. Daarnaast heeft het nummer ‘One more Chance’ intussen zelfs een positie veroverd in de Blues top 50 allertijden van Arrow Classic Rock en is het in een beperkte oplage verschenen ‘5th Anniversary Live Album’ door de luisteraars van Radio Bluezy verkozen tot beste cd van 2009.

The Veldman Brothers, een hechte band rond Gerrit en Bennie Veldman met Gerrit op gitaar, Bennie op hammond en bluesharp, Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas. Samen is dat muziek gespeeld vanuit de onderbuik met een gedreven ritmesectie die Gerrit en Bennie aanzet tot grootse prestaties als zangers, solisten en entertainers. Vier getalenteerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door ‘helden van weleer’ zoals The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith en the Fabulous Thunderbirds. The Veldman Brothers volgen deze voetsporen respectvol; met covers en eigen songs maar bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid. Raalte kan zondag 12 juni een Zwolse invasie verwachten!

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *