Open dag bij carnavalswagen bouwers in Heino - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Open dag bij carnavalswagen bouwers in Heino

HEINO – De Heinose wagenbouwgroepen ‘t Giet Löss, De Springplank, De Dolfijn en het Gruppeteam houden in samenwerking met de Sökkestoppers op zaterdag 12 februari een open dag. De carnavalsvereniging De Sökkestoppers nemen zelf ook deel aan de open dag en sleutelen ook aan de Prinsenwagen.

De deelnemende groepen zijn te vinden aan de Dorpsstraat: pand Autobedrijf van Dijk (Springplank), Hogebroeksweg 33 (De Dolfijn), L.J. Costerstraat 27 E (Gruppeteam), Velnerweg 9 (’t Giet Löss) en ’t Zeegsveld 2 (de Sökkestoppers). De groepen zijn tussen 10.00 en 15.00 uur te bezoeken. De groepen tekenen elk jaar voor spectaculaire carnavalswagens, waarmee ze regelmatig in de prijzen vallen tijdens de optochten in Heino, Raalte en Lemelerveld.

De initiatiefnemers hopen het bouwen van wagens te stimuleren en het publiek de gelegenheid te bieden om de techniek in de wagens te bekijken. In een grotere carnavalswagen wordt vaak al honderden uren aan vrijwilligerswerk gestoken. Daar staat tegenover dat het vaak gezellig, leuk en creatief werk is en het geeft veel voldoening.

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *