Combinatiefunctionarissen actief aan de slag in Raalte

Combinatiefunctionarissen actief aan de slag in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke Impuls ‘brede scholen, sport en cultuur’. De komende tijd worden voor 5,9 fte combinatiefunctionarissen aangesteld ten dienste van het onderwijs, de verenigingen en de kinderopvang.

Mirjam Borger is als combinatiefunctionaris cultuur al actief bezig. Dit voorjaar start er een combinatiefunctionaris sport in Heino.

Combinatiefunctionaris cultuur
De combinatiefunctionaris cultuur Mirjam Borger, ondersteunt cultuurverenigingen. Zo beheert ze de website www.cultuurpleinraalte.nl. Op deze website kunnen verenigingen zelf nieuwsberichten en activiteiten plaatsen. Samen met Stichting Cultuur & Theater Salland organiseert Mirjam theatervoorstellingen voor alle basisschoolleerlingen.

En verder verzamelt Mirjam jeugdactiviteiten van de culturele verenigingen. Deze activiteiten worden samen met de sport kennismakingsactiviteiten opgenomen in een maandelijkse flyer. Deze flyer wordt verspreid onder alle basisschoolkinderen.

Combinatiefunctionaris sport
Dit voorjaar start er een combinatiefunctionaris sport in Heino. Deze combinatiefunctionaris geeft gymnastiekles op de basisscholen, organiseert naschoolse activiteiten bij KOOS en ondersteunt de sportverenigingen in Heino.

Vanaf 2012 zijn in Raalte in totaal 5,9 fte combinatiefunctionarissen aan het werk. Deze combinatiefunctionarissen geven een kwaliteitsimpuls aan het bewegingsonderwijs in het basisonderwijs, zorgen voor een professionalisering van de jeugdafdelingen van verenigingen en gaan aan de slag bij de buitenschoolse opvang en Sport en Cultuur Academie Salland (SCAS).

Informatiebijeenkomsten
In de komende periode organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten voor sportverenigingen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie geven over de wijze waarop aanvragen kunnen worden ingediend. Tot 15 mei kunnen sportverenigingen een aanvraag voor een functionaris indienen. Ook scholen worden geïnformeerd over de combinatiefuncties.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *