Nieuwe bomen aan de Franciscushof in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Nieuwe bomen aan de Franciscushof in Raalte

RAALTE – Wethouder Wagenmans heeft vandaag de eerste nieuwe bomen geplant in de Franciscushof in Raalte. Met behulp van een graafmachine zette hij de eerste van de 400 jongvolwassen bomen in de grond. In de Franciscushof wordt in totaal 2,62 hectare extra aanplant gedaan.

Naast het planten van 400 jongvolwassen bomen van zo’n 4 meter hoog, wordt op dit moment ook circa 15.000 m2 nieuw bosplantsoen aangeplant. Het gaat dan om groepjes jonge boompjes die in de loop der jaren uitgroeien tot volwassen bomen. De meeste aanplant wordt nu gedaan langs de N35 en langs de Knapenveldsweg. De overige ruim 11.000 m2 wordt in een later stadium geplant.

In de Franciscushof worden de komende jaren circa 350 woningen gebouwd. De verkoop van de eerste vrije kavels start binnenkort.

Groene woonwijk
Wethouder Wagenmans: “Het is mooi dit te kunnen doen. Afgelopen winter hebben we enkele bomen moeten kappen, maar nu zie je meteen dat er nieuw groen voor in plaats komt. Sterker nog: er wordt 2,62 hectare extra groen aangeplant in de Franciscushof, omdat we willen dat deze nieuwe woonwijk echt die groene uitstraling krijgt. Dus investeren we ook vooraf in bomen en struiken en niet pas als de mensen al in de Franciscushof wonen.”

Rijke schakering
De bomen bestaan uit het type beuk, tamme kastanje en zomereik. Het bosplantsoen kent een rijke schakering: naast beuk en zomereiken bestaat deze ook uit Gelderse roos, hazelaar, zachte berk, krenteboompje, sleedoorn, meidoorn, egelantier en hulst.

Naast het extra groen, krijgt de Franciscushof ook een fraaie waterplas van twee hectare. Deze plas, die centraal in de Franciscushof ligt, wordt voorzien van natuurlijke oevers.

Inschrijven
Inschrijven op de gemeentelijke wachtlijst voor de Franciscushof kan tot 23 maart. Dit kan via de website van de gemeente Raalte. Op dat moment wordt de wachtlijst voor de kaveluitgifte ten aanzien van de Franciscushof gefixeerd. Meer informatie hierover is te vinden op www.franciscushof.nl.

Foto's 4
Nieuwe bomen aan de Franciscushof in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Nieuwe bomen aan de Franciscushof in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Nieuwe bomen aan de Franciscushof in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *