Fernando & Antonio Lameirinhas in Capellenborg Theater - Foto: PR
Foto: PR

Fernando & Antonio Lameirinhas in Capellenborg Theater

WIJHE – Op zaterdag 12 maart zijn de broers Fernando en Antonio Lameirinhas te zien en te horen in het Capellenborg Theater in Wijhe. Met “Verdes Anos”, wat jonge jaren betekent, krijgt de succesvolle concertreeks “Minha Casa” een vervolg.

Fernando & Antonio Lameirinhas en Juan Pablo Dobal
De in 1944 geboren Fernando heeft tijdens zijn jeugdjaren op het platteland in Portugal gewoond, waar zijn passie voor muziek is ontstaan dankzij het kerkorgel. Ook heeft hij in het kerkkoor gezongen.

Nu is hij bekend door zijn optredens met onder andere Bløf, Paul de Leeuw, Trijntje Oosterhuis, Raymond van het Groenwoud, Lilian Vieira, Regis Gizavo, Frank Boeijen en Stef Bos. In december 2009 ontving zanger/gitarist Fernando Lameirinhas de MCN Global Act Award.

Antonio is vier jaar jonger dan zijn broer en staat Fernando bij als bassist en zanger. Fernando en zijn broer Antonio waren in de jaren ‘60 en ’70 bekend als het duo Jess & James en speelden later met de band Sail Joia.

Juan Pablo Dobal begeleidt Fernando & Antonio op de piano. Hij studeerde aan het Conservatorio de Musica de Buenos Aires Alberto Williams en het Conservatorio Nacional de Musica.

Verdes Anos
In ‘Verdes Anos’ gaan de muzikanten terug naar het verleden, naar hun jonge jaren en hun Portugese roots. Hun muziek is gebaseerd op de Fado (een Portugese zangkunst), met een sterke invloed van blues, jazz en Braziliaanse muziekstijlen.

Kortom, een boeiende mengeling van diverse culturen, waaronder Portugees, Arabisch, Indiaas, Argentijns, Afrikaans en muzikale stromingen.

Verdes Anos is in het Capellenborg Theater te zien op zaterdag 12 maart 2011 om 20.15 uur. Prijs in de voorverkoop: € 16,00, prijs aan de kassa: € 17,00.

Voorverkoopadressen
– Postagentschap Bourquin, Langestraat 66, 8131 BE Wijhe
– Holstohus- VVV balie (indien gesloten bibliotheek), Jan Schamhartstraat 5 H, 8121 CM, Olst
– Boek- en kantoorvakhandel Korten, Geertsstraat 19- 21, 8121 BK Olst

Kijk voor een compleet overzicht van de voorstellingen, filmpjes en recensies op www.capellenborgtheater.nl.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *