Nieuwbouw Bruggeman in Lemele eind zomer gereed - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Nieuwbouw Bruggeman in Lemele eind zomer gereed

LEMELE – De nieuwe bedrijfshal van Bruggeman Mechanisatie op het voormalige ‘Stoevelaar’-terrein in Lemele is naar schatting eind deze zomer gereed. De werkzaamheden zijn eind vorig jaar gestart. De bedrijfshal krijgt een grootte van een kleine duizend vierkante meter en zal plaats bieden aan een showroom, een werkplaats met magazijn en kantoorruimte.

In de showroom van het landbouwmechanisatiebedrijf kan men zo meteen terecht voor onder andere Tuin & Park machines, trekkers en hakselaars van John Deere (waarvan Bruggeman officieel dealer is), voermachines/apparatuur van Trioliet, graafmachines van JCB en voerwinningmachines van Lely. Daarnaast bestaat het aanbod ook uit tweedehands tractoren en landbouwwerktuigen. De werkzaamheden in Lemele zijn zo’n twee jaar geleden al begonnen, maar moesten destijds stil worden gelegd in verband met vergunningsproblemen. Nu de gemeente Ommen onlangs alsnog het groene licht heeft gegeven, staat niks een snelle realisatie van de plannen meer in de weg. De nieuwe hal wordt gebouwd naast het oude pand van Stoevelaar. Daarvoor wordt een nieuwe bestemming gezocht. Tonnie Bruggeman, eigenaar van Bruggeman Mechanisatie, nam in 2004 het voormalige landbouwmechanisatiebedrijf Stoevelaar over. In 2009 kocht hij de grond van Exel Lemele Bouwgroep.

Schaalvergroting
Het is de tweede vestiging van Bruggeman Mechanisatie BV, de eerste is gevestigd in Broekland. Directeur Tonnie Bruggeman is ook eigenaar van Schrijver Stalinrichtingen. “Schaalvergroting is nodig”, stelt Tonnie. “Het aantal boeren wordt immers kleiner en als je je aanbod niet uitbreidt, ga je moeilijke tijden tegemoet! Met deze uitbreidingen zijn we klaar voor de toekomst.”

Bij Bruggeman Mechanisatie en Schrijver Stalinrichtingen werken in totaal + 30 personen en is te vinden aan de Van Dongenstraat 36 in Broekland. De nieuwe bedrijfshal in Lemele is gevestigd aan de Lemelerweg 25c. Meer informatie op www.bmb-bruggeman.nl en www.schrijver-stal.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *