Oranjecomité op zoek naar de ‘Held van Heino’

Oranjecomité op zoek naar de ‘Held van Heino’

HEINO – Gedurende het jaar, maar vooral rond Koninginnedag, worden diverse landgenoten verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Helaas blijven dan nog heel veel mensen, die zich verdienstelijk maken voor de samenleving, buiten beschouwing. Daar heeft het Oranjecomité Heino iets op gevonden. Voor die doelgroep is namelijk de ‘Held van Heino’ in het leven geroepen.

Annie Jansen was vorig jaar tot haar grote verrassing de eerste ‘Held van Heino’. Onder het voorwendsel dat ze de optocht van versierde fietsen moest jureren, werd ze naar de feestlocatie bij de RK-kerk gelokt. Ze was tot tranen geroerd toen ze werd benoemd tot ‘Held van Heino’. De bijzondere onderscheiding had niet op een betere plek terecht kunnen komen. Annie Jansen is namelijk op diverse fronten als vrijwilliger actief: liefdadigheid, school, kerk; niets lijkt haar te gek.

Voor 2011 is het plaatselijke Oranjecomité op zoek naar een goede opvolger. Een Heinoër, die regelmatig tijd vrij maakt om met een oudere plaatsgenoot op stap te gaan. Een Heinoër, die liever eerst voor anderen zorgt dan voor zichzelf. Een Heinoër, die in de week meer uren maakt als vrijwilliger dan voor de baas. Een Heinoër, die een mens of dier heeft gered of uit een benarde positie heeft bevrijd. Dat zijn de plaatsgenoten, waar het Oranjecomité Heino naar op zoek is.

Kandidaten kunnen worden aangemeld via de website www.oranjefeestheino.nl. De bekendmaking zal plaatsvinden tijdens Koninginnedag 2011.

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *