Open dag bij duurzame demowoningen in Dalfsen

Open dag bij duurzame demowoningen in Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 26 maart openen negen bewoners van duurzame demowoningen in de gemeente Dalfsen voor de eerste keer de deuren voor het publiek. Wat is er nu prettiger dan een energiezuinige, kostenbesparende én comfortabele woning. Maar waar te beginnen?

Om inwoners van Dalfsen te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning stellen de duurzame woningbezitters hun woning open voor bezichtiging.

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt. De bewoners ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje, geven toelichting en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden ontvangen een duurzame gadget tijdens de bezichtiging van één van de duurzame woningen.

Veel bewoners van de demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleidt bij het verduurzamen van de eigen woning. De gemeente geeft standaard € 150,- subsidie op het energiebesparingsadvies. Voor 200 euro extra wordt een energiebesparingsadvies gegeven én begeleidt een adviseur het gehele traject. Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen nog steeds de duurzaamheidslening aanvragen. Meer informatie op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.

In 2011 en 2012 worden meerdere open dagen gehouden, waarbij geïnteresseerden de duurzame demowoningen kunnen bezoeken. Voor meer informatie en adressen van deelnemers kunnen inwoners terecht op www.duurzaamthuisdalfsen.nl Voor elke woning heeft de gemeente Dalfsen informatiemateriaal beschikbaar gesteld. Wethouder Agricola gaat op zaterdag 26 maart op pad om de duurzame demowoning van de familie Wijermars in Hoonhorst te bezoeken.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *