Leerlingen plaatsen knotwilgen in Lemelerveld

Leerlingen plaatsen knotwilgen in Lemelerveld

LEMELERVELD – De kinderen uit groep 8 van R.K. Heilig Hartschool uit Lemelerveld plaatsen op 23 maart knotwilgen langs het Overijssels Kanaal. Dat gebeurt tijdens de Nationale Boomfeestdag, die dit jaar het thema meekrijgt: ’Bomen smaken naar meer.’

De 55-ste Boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 23 maart met een toepasselijk thema: ‘Bomen smaken naar meer’. Het thema is ingegeven om nadrukkelijk aandacht te vragen voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied, in de wijken. Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar en zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Uit onderzoek blijkt ook dat bomen ook economisch van belang zijn, want mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen, waardoor woningen hier over het algemeen sneller verkocht worden.

‘Smaken naar meer’ verwijst ook naar de vruchten van bomen. Denk in dit kader aan hazelnoten, beukennootjes, kersen, appels. Ze zijn niet alleen lekker maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom af komen; ze dragen bij aan biodiversiteit.

2011 is het VN Internationaal Jaar van de Bossen en de Nationale Boomfeestdag onderstreept het belang van aandacht voor dit thema. Nog steeds is het kappen van bossen een groot wereldprobleem. Het belang van bossen om bijvoorbeeld erosie tegen te gaan is nog steeds actueel en wordt erg onderschat.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *