Leerlingen planten bomen in centrum Wesepe

Leerlingen planten bomen in centrum Wesepe

WESEPE – De 55-ste landelijke Boomfeestdag wordt in Olst-Wijhe gevierd op woensdag 23 maart in Wesepe. Het toepasselijk thema is: “Bomen smaken naar meer”. Het thema vraagt om nadrukkelijke aandacht voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied, in onze woonwijken.

Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar. Bomen zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Uit onderzoek blijkt dat bomen ook economisch van belang zijn, want mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen, waardoor woningen hier over het algemeen sneller verkocht worden. ‘Smaken naar meer’ verwijst ook naar de vruchten van bomen, zoals hazelnoten, beukennootjes, kersen, appels. Ze zijn niet alleen lekker, maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom af komen; ze dragen bij aan biodiversiteit.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Bosschool te Wesepe mogen aan het werk. De Raalterweg wordt voorzien van nieuwe bomen. De weg is na de aanleg van de rondweg Wesepe een dorpsstraat geworden en bomen passen hierbij. Daarnaast zal ook de Sichemstraat voorzien worden van nieuwe struikbeplanting. Als eerste worden er twee appelbomen geplant naast de Bosschool aan de Scholtensweg.

Om 10.00 uur zal wethouder Cor van den Berg samen met de leerlingen van de Bosschool de eerste bomen planten. Buurtbewoners worden van harte uitgenodigd bij de festiviteiten aanwezig te zijn.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *