Nieuwe editie ‘Roalter Wind’ verschijnt 30 maart - Foto: PR
Foto: PR

Nieuwe editie ‘Roalter Wind’ verschijnt 30 maart

RAALTE – In heel Raalte verschijnt eind maart weer de kwartaaluitgave Roalter Wind: “de uitgave waarin alles staat wat je liever niet wilde weten over Raalte”. De ‘glossy’ van Raalte is een uitgave met interessante en leuke onderwerpen voor jong en oud en laat in woord en veel beeld zien hoe het met Raalte en haar bewoners is gesteld.

Rond 30 maart aanstaande ligt het eerste nummer van de tweede jaargang weer bij iedereen in Raalte op de mat.

De ‘glossy’ brengt onder andere achtergrondverhalen over bekende en minder bekende Raaltenaren. Er zijn ook diverse rubrieken o.a. ‘Uit eten met’ en de (mode)- reportage Roalter Next top model. Ook wordt romantisch Raalte beschreven en is er de rubriek ‘De bak van’ waarin een gekoesterde en bijzondere auto wordt belicht. Dan is er ‘Het dossier Roalter misdaden’, een rubriek waarin de moord op de aansprekende gebouwen uit Raalte beschreven wordt. Verder zijn er andere interessante, spannende en leuke onderwerpen.

Roalter Wind stond na de eerste jaargang al aardig in de publiciteit. De reacties na verschijning van het eindejaarsnummer 2010 waren overweldigend en de discussie over de schrijfwijze van Roalte barstte daarna los. Is het nou Roalte met oa of Raolte met ao. Een vraag waarover de geleerden het nog niet helemaal eens zijn. Roalter Wind handhaaft
(voorlopig) de oa-versie.

Roalter Wind is een onafhankelijke periodiek en kwam in 2010 voor het eerst uit in Raalte. De uitgave verschijnt vier keer per jaar. Maarten Metz vormt samen met Roné van der Vliet het creatieve brein achter deze uitgave, maar komt zonder alle andere medewerkers natuurlijk niet van de Roalter grond.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *