Spectaculaire boomplantdag voor leerlingen Capellenborg - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Spectaculaire boomplantdag voor leerlingen Capellenborg

WIJHE – Voor het eerst organiseert de Gemeente Olst-Wijhe een boomplantdag met leerlingen van de middelbare school. Nadat op woensdag 23 maart de nationale boomplantdag was, planten op maandag 28 maart leerlingen van de Capellenborgschool te Wijhe bomen in de omgeving van hun school aan de Lange Slagen te Wijhe.

Het project SPOC (sport onderwijs en cultuur) wordt met de groenaanleg afgerond.

Om 14.00 uur zal wethouder Cor van den Berg de eerste boom planten. Dit is een spectaculaire handeling, omdat een grote moeraseik, welke nu tegen de gevel van de nieuwe sporthal staat, wordt verplaatst. De boom wordt nabij de ingang geplant met een grote telekraan. Een flinke klus, omdat de boom meer dan 15 ton weegt. Op deze plaats kan de boom wel uitgroeien tot volwassen afmetingen. Daarna gaan leerlingen bezig met de schop om bomen en heesters te planten op het complex.

Op het SPOC cluster is ook de nieuwe Bieenkorf gebouwd, het oude kindercentrum aan de Molenstraat is inmiddels gesloopt. Op dit terrein moeten op termijn woningen worden gerealiseerd. Hier staan ook een 5 tal bomen die een nieuwe plek krijgen op het SPOC complex. Waaronder ook 3 grote moeraseiken. Deze gaan met zwaar transport naar het complex en krijgen een plaats achter de sporthal. Hierdoor krijgt het SPOC-terrein direct een mooie groene aankleding en kunnen leerlingen al deze zomer in de schaduw zitten van de grote moeraseiken.

Destijds bij de start van de bouwactiviteiten zijn ruim 20 grote moeraseiken die rond het oude parkeerterrein stonden ook verplant naar de nieuw aangelegde parkeerplaats.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *