Nijverdals tintje bij Historisch Festival Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Nijverdals tintje bij Historisch Festival Raalte

RAALTE – Op het speciale overdekte horecaplein tijdens het 10e Historisch Festival Raalte op tweede Paasdag (25 april) is de Nijverdalse inbreng dit jaar groot; zowel de Cottonville Big Band als het levensliederenkoor ‘Met Hart en Smart’ zijn uit deze plaats afkomstig. In een afwisselend programma zullen big band en koor voor een ontspannen sfeertje zorgen in het ruime onderkomen van manege ‘de Hooge Weg’ aan de Hogeweg 8 bij Raalte. Voor een drankje of hapje wordt gezorgd.

De Cottonville BigBand bestaat uit zo’n 20 enthousiaste muzikanten van jong tot wat ouder. De Big Band werd opgericht in 2009 als zelfstandig onderdeel binnen de muziekvereniging KSW uit Nijverdal en staat onder de bezielende leiding van Jan Woesthuis. Naast echte Nijverdallers is de band aangevuld met muzikanten uit omliggende plaatsen.

Bij het repertoire ligt de oorsprong op de echte BigBand en Jazz muziek uit de jaren veertig en vijftig, zoals de muziek van Glenn Miller, Benny Goodman en Count Basie. Inmiddels staat ook meer modernere muziek op het repertoire van bijvoorbeeld Michael Bublé. De band heeft in slechts korte tijd grote sprongen voorwaarts gemaakt. Dat resulteerde onder meer in een samenwerking met Babette van Veen vorig jaar september in het ZININ-theater in Nijverdal. De komende jaren wil de band het repertoire verder uitbreiden met verschillende stijlen zoals de Latin-muziek.

Levensliederenkoor ‘Met Hart en Smart’ is in 2001 opgericht en is nu na 10 jaar uitgegroeid tot een koor met zo’n 30 zangers en zangeressen onder leiding van dirigent Greetje Nekkers. Zij weet het koor steeds weer te inspireren; uitbundig, warm en garant voor een geweldig feest.

Het repertoire bestaat uit meer dan 120 levensliederen in de ruimste zin van het woord. Er wordt regelmatig opgetreden. Verzorgingstehuizen, De Zonnebloem, Plattelandsvrouwenorganisaties, zomerfeestevenementen en Handelsbelangen Nijverdal weten het koor allemaal te vinden voor een gezellige middag of avond. Ook met die “Die Regghe Sangers” en het dansorkest van de K.S.W.-Harmonie uit Nijverdal wordt vaak samen opgetrokken.

Het 10e Historisch Festival Raalte is op tweede Paasdag 25 april van 10 tot 5 uur te bezoeken op het evenemententerrein van Manege de Hooge Weg aan de Hogeweg 8 bij Raalte. Er is een uitgebreid middeleeuws kampement met tientallen ridders, jonkvrouwen, zwaardvechters, boogschieters en andere ‘Middeleeuwers’. Daarnaast zijn er tientallen historische tractoren maar ook grote en kleine stoommachines te zien. Rond half 1 komt Motorclub de Klassieker met een groot aantal motoren van 25 jaar en ouder langs voor een uitgebreide tussenstop. De entree is 6 euro p.p (kinderen tot 13 jaar 2,50) en het parkeren is gratis.

Alle actuele info op www.historischfestivalraalte.nl

 

Foto's 3
Nijverdals tintje bij Historisch Festival Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Nijverdals tintje bij Historisch Festival Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *