Activiteitenterrein bij westzijde gemeentehuis Dalfsen

Activiteitenterrein bij westzijde gemeentehuis Dalfsen

DALFSEN – Het college van Dalfsen blijft op basis van een aanvullende notitie bij het eerder genomen besluit een gedeelte van het terrein ten westen van het gemeentehuis aan te wijzen als activiteitenterrein.

De gemeenteraad nam in februari 2011 een motie aan waarin het college werd verzocht om vier locaties (Westzijde gemeentehuis, sportpark Gerner, Bellingeweer/ijsbaan en stationslocatie) te onderzoeken op basis van meetbare, objectieve en vergelijkbare criteria. Het voorstel wordt in juni in de raadscommissie behandeld.

Het college heeft de draagkracht en drooglegging van de locatie Bellingeweer/ijsbaan laten onderzoeken door Mos Grondmechanisatie B.V. uit Rijssen. De draagkracht en drooglegging van de locatie ten westen van het gemeentehuis was al onderzocht door Mos Grondmechanica. De draagkracht en drooglegging van de overige twee locaties zijn niet onderzocht. Dit omdat deze twee locaties om andere redenen dan de draagkracht en drooglegging niet in aanmerking komen om als activiteitenterrein te worden aangewezen.

Al met al vindt het college dat het terrein aan de Westzijde van het gemeentehuis het meest geschikt is, omdat er een minder drukke weg overgestoken moet worden voor bezoekers, er voldoende parkeergelegenheid is, er draagvlak is bij de veel partijen binnen de Dalfser gemeenschap en het terrein niet belast is met privaatrechtelijke verplichtingen. Na ophoging van het terrein aan de Westzijde vormen ook de draagkracht en drooglegging geen obstakels meer.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *