Zonnepanelen in en rondom Herxen en Windesheim

Zonnepanelen in en rondom Herxen en Windesheim

WINDESHEIM – Donderdag 26 mei is in Herxen een tweede bijeenkomst gehouden over de gezamenlijke inkoop van zonne-pv-panelen en het aanvragen van een investeringssubsidie bij de provincie Overijssel. Er was veel belangstelling en aan het eind van de avond kon er al een ‘GO’ worden afgesproken voor het vervolg.

Project met dubbele winst
Het zonneproject, dat in Herxen en Windesheim wordt getrokken door twee initiatiefnemers, zoekt naar zoveel mogelijk medestanders om zo dubbele winst te boeken voor iedereen. Aan de ene kant zorgt een grote inkoop van zonnepanelen ervoor dat de prijs per paneel laag is. Het gaat namelijk niet meer om twee of drie panelen, maar een zeecontainer vol. Zo’n grote order geeft prijsvoordeel. Daar kan iedereen van meeprofiteren.

Aan de andere kant zijn er minimaal 25 huishoudens nodig binnen een straal van zes kilometer rondom Herxen/Windesheim om in aanmerking te komen voor de investeringssubsidie van de provincie Overijssel. Die subsidie maakt dat de terugverdientijd van een zonnepaneel een stuk sneller in zicht komt.

Particulieren èn bedrijven
Hoe meer particulieren meedoen, hoe beter voor de subsidieaanvraag richting provincie. Maar ook bedrijven zijn welkom in dit project. Niet voor de subsidieaanvraag, maar wel vanwege het inkoopvoordeel. Voor bedrijven is namelijk een andere mogelijkheid om de investering aantrekkelijk te maken. De MIA/VAMIL en EIA regeling, waarmee een belastingaftrek mogelijk is.

Binnen 6 km
Woont (of werkt) u binnen een straal van zes kilometer vanaf Herxen/Windesheim en heeft u interesse in dit project. Neem dan contact op met Hans Erik Kuypers of Johan den Ouden. Of meldt u aan via het e-mailadres herwinzon@gmail.nl. U krijgt dan informatie over de prijzen en terugverdientijden en u wordt op de hoogte gehouden van het vervolg van dit project. Het is handig om zelf al informatie uit te zoeken, zoals dakoppervlak, schaduw en uw energieverbruik.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *