Klassieke motoren naar Historisch Festival in Raalte - Foto: PR
Foto: PR

Klassieke motoren naar Historisch Festival in Raalte

RAALTE – Tientallen klassieke motoren zullen op tweede Paasdag (25 april) op het evenemententerrein van het Historisch Festival Raalte 2011 bij manege de Hooge Weg te bewonderen zijn. Motorclub de Klassieker uit Harfsen gebruikt het Raalter festival namelijk als rustpunt tijdens de speciale Tornadorit.

Rond 1 uur ’s middags wordt het motorgezelschap verwacht aan de Hogeweg. De bezoekers van het festival kunnen daarna rustig de opgestelde motoren bewonderen.

Iedere bezitter van een motor of motorscooter van ongeveer 25 jaar of ouder kan lid worden van de in 1982 opgerichte MC de Klassieker. Het merk van de motor maakt daarbij niet uit. Op dit moment zijn er zo’n 150 leden die regelmatig op pad gaan voor gezamenlijke ritten. De lange rij met een groot aantal merken uit vele landen en (soms lang) vervlogen tijden, vanaf de twintiger

jaren tot en met ongeveer 25 jaar geleden, maakt daarbij altijd veel indruk. Zeker voor iets oudere generaties is het een feest van herkenning om te zien hoe de leden van MC de Klassieker hun historische machines in perfecte staat hebben weten te houden.

Voor de jongste jeugd organiseert het Historische Festival Raalte, dat dit jaar het 10-jarig bestaan viert, een grote kleurplatenwedstrijd. Vanaf ongeveer 18 maart kunnen de kleurplaten bij de VVV/ANWB in Raalte opgehaald worden. Downloaden van de site www.historischfestivalraalte.nl kan ook. Tot 20 april kunnen de platen weer ingeleverd worden aan de Varkensmarkt. Een deskundige jury zal de mooiste kleurplaat kiezen. De jonge winnaar of winnares krijgt dan een splinternieuwe crossfiets.

Tijdens het Historisch Festival Raalte (tweede paasdag 25 april van 10 tot 5 uur in en rond Manege ‘de Hooge Weg’, Hogeweg 8 bij Raalte) zullen behalve de klassieke motoren ook tientallen historische tractoren de gehele dag te zien zijn. Ook grote en kleine stoommachines en andere staande motoren staan er opgesteld. Vorig jaar is gekozen om het programma met een aantal groepen rond het thema ‘Middeleeuwen’ uit te breiden. Het succes daarvan heeft ervoor gezorgd dat dit jaar de ridders, jonkvrouwen, touwslagers, hoefsmid, marketentster en andere al dan niet beruchte personages uit de Middeleeuwen in nog grotere getale aanwezig zullen zijn.

Op het buitenterrein wordt een compleet Middeleeuws kampement ingericht met daarbij een speciale arena. Daarin bestrijden ridders te paard elkaar en worden er bijvoorbeeld zwaardgevechten en demonstraties handboogschieten gehouden. Jong en oud kan daarvan zowel genieten als zelf aan mee doen. In de manege zelf komt weer een horecaplein en wordt er voor een uitgebreid muziekprogramma met onder meer een big band gezorgd.

Kijk voor meer informatie op www.historischfestivalraalte.nl.

Foto's 2
Klassieke motoren naar Historisch Festival in Raalte - Foto: PR
Foto: PR
Artikel delen:
Reactie 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *