Schoorsteenbrand aan de Eikelhofweg in Olst

Schoorsteenbrand aan de Eikelhofweg in Olst

OLST – Rond de klok van 18.15 uur kwam vandaag bij de brandweer een melding binnen van een schoorsteenbrand bij een woning met een rietenkap aan de Eikelhofweg in Olst. Toen de brandweer eenmaal arriveerde kwam er rook uit de schoorsteen, maar door vakkundig optreden van de hulptroepen werd de brand in de kiem gesmoord.

Lees verder »

Met een up-tempo -en zonder krul- gaat Maaike door…

MaaikeRAALTE – De Raalter Maaike Jansen was vanavond, overigens met wat minder krul in haar haar en wat minder fit, weer te zien bij So You Wannabe a Popstar. Zij zong daar het up-tempo nummer Jump van Girls Aloud. Bij deze uitzending heeft ze weer wat meer haar grenzen opgezocht, en wat meer kunnen dansen. Hier had ze wel vertrouwen na een paar extra dans en zanglessen.

Lees verder »

Jaarlijkse ponyweeken in Heeten


HEETEN – Het allerlaatste sallandse feest is gisteravond van start gegaan. De Ponyweek in Heeten is een jaarlijks terugkerend volksfeest in het mooie Sallandse dorp Heeten. De Ponyweek telt 9 dagen vol feest. Voor jong en oud worden er evenementen georganiseerd. Het hele dorp doet mee en dat is goed te merken aan de creatieve straatversieringen en de druk bezochte programma’s.

Lees verder »

Dwangsom van kwart miljoen euro voor Raalte

RAALTE – De provincie Overijssel legt de gemeente Raalte een dwangsom op van een kwart miljoen euro. De gemeente heeft een installatie voor klimaatbeheersing in het gemeentehuis aangelegd waarvoor grondwater gebuikt wordt. Dat is in strijd met het provinciale beleid voor het onttrekken van grond-water. De provincie vindt dat de gemeente daarvoor een vergunning moet hebben.

Lees verder »